top of page

Macron přiznal, že drakonická opatření teprve přijdou - již příští rok



Minulý pátek přinesla francouzská online média rozhovor s francouzským prezidentem Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macronem týkající se jeho další kandidatury v prezidentských volbách v roce 2022. Francouzský prezident „nic neplánuje“, ujistil v pátek během rozhovoru pro online média Brut. Podle jeho vyjádření bude muset ve funkci učinit natolik těžká rozhodnutí, která mu fakticky znemožní - nebo lépe řečeno mu vezmou veškeré šance na výhru - vstoupit jako kandidát do prezidentských voleb. Je jisté, že se nejen ve Francii, ale i v celé Evropě příští rok "něco" chystá. Něco, za co se obává postavit i franzouzská hlava státu.


Prezident Macron předpokládá, že učinění závažných, jím více ale nespecifikovaných rozhodnutí se v přístím roce setkají se silným odporem veřejnosti. „Protože si to budou okolnosti vyžadovat,“ myslí si, „možná budu v posledním roce (...) muset udělat nějaké těžké věci, které mi znemožní být kandidátem.“


Macron ale nechce kandidaturu rok a půl před volbami natvrdo vyvracet, ani potvrzovat. Jak zmiňuje francouzský list Le Figaro, okamžité prohlášení, rok a půl před volbami, by mu bránilo učinit tato možná „nepopulární rozhodnutí“.


„Pokud se dostanu do situace, že budu kandidátem, už nebudu přijímat správná rozhodnutí“, ani „nebudu riskovat“, abych „splnil momentální požadavek“, říká Macron. Stejně jako jeho předchůdci, kteří chtěli odložit možný vstup do kampaně. „Stále žijeme v dobách zcela bezprecedentních,“ ospravedlnila hlava státu původ dvou lockdownů namířených v boji proti epidemii Covid-19.

1 523 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page