top of page

Projev: Reformy

Aktualizováno: 1. 2. 2019



Je 17. Listopad, svátek studentského boje za svobodu a demokracii, který má připomenout tragické události z roku 1939, ale dnes již není tolik pamětníků, kteří by si pamatovali, co se tenkrát stalo, pro většinu lidí tudíž toto téma není ze zkušenosti vlastní. Většina občanů si 17. listopad spíše spojuje s tzv. Sametovou revolucí, o které se posléze zjistilo, to byl prakticky všechno podvod. Co tedy vlastně slavíme? Co si máme připomínat? Já myslím, že je hlavně důležité, že už nemusíme po nocích studovat dílo Miroslava Dolejšího, pídit se o tom jak se to celé tenkrát událo.

Již víme, že pokládat svíčku v průchodu na Národní třídě za mrtvého studenta Šmída je bláhovost, protože agent StB Ludvík Žifčák, hrající tenkrát jeho úlohu, nám již řekl, jak to celé bylo. Sehrál dramatickou roli, hodnou absurdního pera Václava Havla, v podobě údajně mrtvého studenta a lidé jsou stále tak zblblí, že se slzou na víčku nyní o pár set metrů odsud zapalují svíčku na jeho památku. Naštěstí je dnes již většina probuzených, těch, kteří již dávno pochopili, že věci nejsou jen černobílé, že se nemůžeme spoléhat na politiky, a že za své štěstí a budoucnost musíme bojovat. Pane Brzezinsky, my jsme se již probudili a vy s tím nic neuděláte!


Dnešního dne, bychom si ale také měli připomenout demonstraci z minulého 17. listopadu (2015), která se dle médií údajně vůbec nekonala a přitom Prahou prošel, od Václaváku po Klárov, dle policejních odhadů, průvod 19.000 lidí. To také byl skutečný boj za svobodu a demokracii. A všichni vy, kdo jste se zúčastnili a nakonec s námi stáli před Strakovkou, to jistě můžete potvrdit. A nebylo nás tam málo. Místo toho však média mlčela. V přímém v kontrastu s tím nafukují nedávnou „proti-zemanovskou demonstraci“ na Staroměstském náměstí. Ale o mnohem početnějším davu před Strakovou akademií reportovali jako o bandě výtržníků a fotbalových chuligánů. Jediný kdo se minulý rok choval jako chuligán, byli nastrčení provokatéři.

Byla to ta samá banda placených provokatérů, co řádila posléze v Thunovské ulici, řízena policistou v hnědé bundě? Místo toho, aby informovali veřejnost o neblahém faktu, že bylo shromáždění protiprávně rozpuštěno na základě zlovůle magistrátního úředníka, snažili se nás očernit a vykreslit jako bandu anarchistů, která neuposlechla výzvy policie. Demonstrace byla rozpuštěna více jak o jednu hodinu dříve. A policie si nebrala servítky a zakročila podobně tvrdě jako v roce 89. Přitom tam s námi byli důchodci, maminky s dětmi, mladí lidé, zkrátka normální občané. Všichni kdo jste tam byli, to můžete potvrdit. Nebýt odvážných chlapů jako je Jirka Černohorský a další, kteří se snažili ochránit ostatní od vumlů (gumových obušků) a slzáků, ještě by je tam ušlapali.


Před dvěma lety byla Věra Řezníčková brutálně napadena policajty jen za to, že chtěla podpořit svojí peticí prezidenta republiky. Miloš Cach byl 2x sebrán policajty za to, že chtěl uplatnit své ústavou posvěcené petiční právo. Jirka Černohorský by vám také mohl povědět své o tom, jak probíhalo zatýkání před Strakovou akademií. Ředitel rádia Svobodný vysílač Pavel Hlávka se 28. Října slovně zastal Zdeňka Ponerta, kterého na Staroměstském náměstí doslova buzerovali měšťáci. Byl bezdůvodně zatčen, aniž by provedl cokoliv špatného. To je ta demokracie, o které jsme snili? Tomu já říkám policejní stát!


Občané společně porazili komunismus, aby nás poté znovu oklamala parta ještě horších lidí, než byli samotní komunističtí pohlaváři. A víte proč? Protože jsme to dovolili a nechali si to líbit.

Dovolte mi citaci mého nejoblíbenějšího Čecha, který všeříkajícím veršem své méně oblíbené, zato však nejupřímnější písně, jasně už tenkrát popisoval, o co tu v kostce jde: „Král Václav jedna parta je, se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedný partaje, se u koryta sejdem.“ A přitom nám nadělili privatizaci, restituce, amnestie, samá šmelina, samý podvod. Bylo naší chybou, že jsme málo poslouchali varovná slova jeho písně: která prakticky nikdy nezazněla v rozhlase, ani v TV.

„Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky.“ Za úplatek šest miliard ze strany církve, které si politici rozdělili mezi sebou, odevzdali církvi to, co ji bezplatně propůjčil Císař Pán, výměnou za sociální pomoc potřebným, ale tyto majetky církvi nikdy nepatřily a politikům, kteří ty majetky rozdávali také ne. A dnes?


„Demokracie prospívá, bez nás a pragmaticky.“ Co tím chtěl Karel Kryl, skutečný duchovní vůdce sametové revoluce říct? Mnohem dříve než jsem upozorňoval na rozkol role státu a prospěchu občana na zaplněném Václavském náměstí, Karel Kryl o tomto dávno zpíval a my ho poslouchali s rukama složenýma v klíně. Ale s tím už je konec! Už jsme se probudili z optimistického krásného snu, z falešné představy, že je všechno v pořádku a nic se neděje. „Politikům se nevěří, politikové se kontrolují. Věří se v Boha, věří se v přírodu, věří se v krásu, věří se v myšlenku, ideu. V politika se nevěří, a kdo v něho věří, je idiot!“ říkával.

„Dali nám nové postroje, a ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.“ V tom měl Karel dlouhá léta pravdu, ale časy se mění Karle, my tu stojíme a odmítáme ten pálivý chomout jednou pro vždy!


Bureš, Sázkař, Narcis… říkají vám tato jména něco? Ano, staro-noví agenti a důvěrníci eSTéBé převzali znovu otěže státu, opevnili se ve vládě i v opozici a snaží si rozdělit si tak sféry vlivu tak aby si s námi mohli hrát jako s loutkami. Na jedné straně svolávají veřejná shromáždění, pod pláštíkem pravdy a lásky, zaštítěni Havlem, podávají inzeráty a nakupují demonstranty, aby zmobilizovali všechny síly a vytvořili za pomocí médií dojem, že pravda a láska vítězí, zatímco oni na lži a nenávisti staví nové pilíře své nové moci. Manipulují, lžou, vysílají, přesvědčují, inzerují, propagují a myslí si, že my jim na to zase skočíme. No to by udělal snad jenom blbec, ne?! A skutečně… i blbci se mezi námi najdou a nezlobte se, že tak hanlivě mluvím o svých spoluobčanech, ale kdo jiný by mohl vhodit hlasovací lístek do chřtánu Andreje Bureš Babiše? Kdo jiný by mohl volit Michala Sázkaře Horáčka. Kdo jiný by mohl věřit lžím Jiřího Narcise Bartošky? Kdo jiný by mohl volit Miroslava Kalouska? No nezlobte se na mě, ale podle mě jenom úplný blbec!

Bakala? Nebýt pana prezidenta Miloše Zemana, tak by státní orgány ani nezareagovaly. Sto hoven? Zloději z Pražského hradu, kteří nejen ukradli, ale také pohanili státní symbol, standardu prezidenta Masaryka! Rozstříhali na tisíce kousků a ono se nic nestane? Ano, dnes již soudy otáčejí, ale proč? Protože my občané jsme se nenechali a protestovali a otevřeně o těchto věcech hovořili!

Díky shromážděním jako jsou tato, se nastartovaly konečně změny. Protože když pan prezident poté něco řekne, o čem se celé týdny šušká po hospodách, kavárnách a sociálních sítích, tak to má zcela jinou váhu. Je to taková neviditelná spolupráce, která se však nese na vlně skutečné solidarity, lásky a pravdy. Proto vám všem chci poděkovat, že na taková shromáždění chodíte. A měli bychom také poděkovat alternativním médiím, protože bez nich bychom jiné informace, než ty které lezou z České televize, vůbec neměli. Díky informacím, které přinášejí nezávislá média, jsme se konečně probudili a začali konat.

V září tohoto roku jsem na Václavském náměstí hovořil o Poselství lepších zítřků. A jsem opravdu z celé duše moc rád, že moje předpověď se částečně naplnila, že se lidé probudili a že začali chápat, že je čas začít bojovat. A děje se tak u nás, stejně jako v zahraničí. Měli jsme tu Brexit, nyní tu máme úžasné vítězství Donalda Trumpa, v Bulharsku i v Makedonii se dějí převratné změny, Francie se otřásá pod tlakem občanů, Evropská unie ztrácí půdu pod nohama a válkychtivé NATO má Smolíčka pacholíčka! Ale čím to? Proč se tak děje? Je to díky nám, lidem. Lidé na celém Západě si uvědomili, že na rozdíl od globální mafie, která se snaží kontrolovat, co si máme myslet, chtít a požadovat, netoužíme po válkách a otroctví. Globální probuzení lidstva nastalo!


To vše je dobré a pozitivní, ale něco tu přeci jen schází. Schází již jen nastartovat změny a reformy tady u nás doma! Přátelé, nechoďme kolem horké kaše! Přestaňme se spoléhat na to, že nás zachrání někdo jako Babiš nebo Kalousek. Musíme to udělat sami, za sebe a pro sebe. Vyberme si skutečné vůdce této duchovní revoluce, pojďme s nimi do voleb a udělejme si konečně pořádek u nás doma! Musíme ale začít, pospíšit si a hlavně nepolevovat, protože celou dobu vyhrávali oni a nemyslete si, že to na nás znovu nezkusí. Již teď vymýšlejí plány jak nás znovu zotročit. Takže hurá do toho a Všichni za jednoho a jeden za všechny!

102 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page