top of page

Ministr obrany České republiky bez obrany?



Martin Stropnický narozený roku 1956 v Praha všichni ho známe jako sympatického českého herce a dle bulváru i slušného manžela herečky Veroniky Žilkové-Stropnické. Také si vyzkoušel pozici režiséra, spisovatele a dnes si ho ještě dobře pamatujeme ze seriálu Kriminálka Anděl po které si chtěl asi zkusit pracovat jako politik a v říjnu 2013 byl za politické hnutí ANO zvolen poslancem Poslanecké sněmovny. V lednu 2014 je ministrem obrany České republiky a od února 2017 pak místopředsedou hnutí ANO 2011. Dříve působil také jako diplomat, zastával rovněž funkci ministra kultury České republiky nebo funkci uměleckého ředitele Divadla na Vinohradech.

Jako herec a diplomat jistě získal dost fanoušků a to svým šarmem a velice dobrým vyjadřováním. Ale ne vždy se musí podařit další životní zkouška kdy chtěl uspět jako ministr obrany. Vždy jsem říkával, že herci a jiní umělci by nikdy neměli vstupovat do politiky. Jde o to, že globálně za posledních 100 let měli ve velké většině jen negativní výsledky. Takže pravděpodobnost, že z divadla a filmu budou členy vlády a rozhodovat, tak že to pro občany bude pozitivní je velice a to opravdu velice nízká.

Nechci zde rozebírat co vše jako ministr obrany vykonal špatně, že se mezi lidmi začalo říkat, že svou roli ministra hraje, připravil nás o obranu, také v poslední době nemluví jako dřív a jeho odpovědi jsou vyhýbavé a dokonce i uvede občas, že neví, sice se to snaží hezky podat, ale lidé píšou na diskuzních fórech, sociálních sítí, či jinde mluví o dalších jeho negativních věcech. Někdo nedávno uvedl, že má deprese a i v obličeji je vidět, že zestárl za poslední 3 roky rychleji, než člověk, který nemá starosti či osobní problémy.


Nedávno se na sociálních sítích objevil tento obrázek doplněn textem. Nemyslím si, že by ministr obrany Martin Stropnický, měl být obviněn z nějakého zločinu, ale zcela jistě nás zbavil obrany a jeho rozhodnutí nejsou vůbec dobré. Ministr obrany by měl být voják s vyšší hodností a také vysokoškolským vzděláním. Ale když jako ministra dáte herce, režiséra, písničkáře a diplomata ( kde tedy ukázal, že mluvit umí ), tak možná by funkce ministra obrany neměla vůbec existovat, protože momentálně naše obrana je spíš domobrana a vojáci v záloze. V roce 1938 mobilizovalo okolo 1 100 000 českých vojáků, když se německá armáda snažila o překročení hranic do Československa. Mobilizace nebyla jedna a Němcům se moc nechtělo, až po dosažení mnichovské dohody. Ale dnes by například i malý nově vzniklý stát Zubrowka ( samozřejmě teď jsem si vymyslel příklad ) s počtem obyvatel 5000 a armádou 2000 vojáků, překročila naše hranice a možná jen s noži a kameny. Ne to jsem trochu přehnal. Ale naše armáda je opravdu roztroušená, neplníme ani několik bodů smlouvy vstupu do již zbytečné organizace NATO. Vojáci co jejich přísaha byla naší zemi, teď půjčilo ministerstvo obrany cizí zemi a myslím si, že bych mohl pokračovat, ale nebudu zde více Ministra Martina Stropnického kritizovat.

Jen jako několik našich lidí se obávám, že žádné lepší rozhodnutí, již neudělá a s tím jak se zhoršují jeho odpovědi na otázky novinářů či občanů, tak nevidím naději na zlepšení. Jedna moudrá žena a také velice dobře postavená ve společnosti mi sdělila, že dnes Ministr Martin Stropnický lituje, že se ujal této funkce a myslí si, že by chtěl odejít. Ale je to vše jeho vina? Řekl bych, že ten kdo ho tam přivedl a kdo ho dosadil, řekl mu instrukce ( což je jedna z verzí co se tvrdí ), tak využil toho, že uspěšný Martin Stropnický, který se nebojí výzvy a chtěl lidem ještě něco ukázat, ukázal názorně, jak by neměl fungovat ministr obrany.

Občané již nemají takové možnosti si pořídit zbrojní průkaz a zbraň, ale možná profesionální luky a kuše si zakoupíte na internetu, jen kdyby náhodou nějaká malá armáda si řekla „ pojďte a dobijeme Prahu , která má důchodce v záloze a civilisté mají maximálně lovecký nůž. Uvidíme a věřme v lepší zítřek.

89 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page