top of page

Začátkem byl odpor proti rozpočtu Evropské Unie. Mohou Maďarsko a Polsko zmařit „Velký restart“?

Aktualizováno: 1. 12. 2020

Dvěma premiérům členských států Evropské Unie Polska a Maďarska se povedl skutečně husarský kousek. Plánu přeměny globální ekonomiky a politiky, nazývaný jako The Great Reset (Velký restart), zasadili maďarský premiér Viktor Orbán a polský premiér Mateusz Moraweicki tvrdou ránu. Oba premiéři zamítli návrh rozpočtu EU a balíku pomoci Covid-19, čímž si proti sobě poštvali nejen německou kancléřku Angelu Merkelevou, ale i Evropskou komisi. Podrobněji na svém blogu komentuje Tom Luongo.



"Nastává okamžik, kdy se vyjednávání stane kapitulací." Ti, které aktivně podkopáváte, budou vždy požadovat víc, než je jejich právo. Ti, kdo stojí za „Velkým resetem“ (Great Reset), vytvářeli po celá desetiletí No-Win-situace pro voliče.“ komentuje Tom Luongo na svém blogu.


Stejně jako Velká Británie se svým „Brexitem“ by se Maďarsko a Polsko mohly stát přední opozicí proti „Velkému restartu“ (Great Reset) Klause Schwaba, představeném na Světovém ekonomickém fóru (WEF). Schwab považuje krizi, kterou Korona vyvolala, za ideální okamžik, jak obrátit ekonomiku západního světa naruby a úplně ji předělat. Přichází s myšlenkou jakéhosi „globálního socialismu“ spárovaného s transhumanismem, z čehož má jeho slovy vzniknout „4. Průmyslová revoluce“.


Na příkladu brexitu Luongo vysvětlil, jak je „opozice“ vůči Merkelový politice šikanována, vysmývána a trestána - to by se brzy mohlo stát v případě Polska a Maďarska, pokud se nebudou klanět „Velkému restartu“ (Great Reset).


„Pro Maďarsko a Polsko je však situace mnohem existenciálnější. A to je důvod, proč před dvěma týdny museli premiéři obou zemí vetovat sedmiletý rozpočet EU, a tím i položit balíček pomoci COVID-19“, uvedl dále Luongo.


„Tato zpráva je skutečně jedním z nejhistoričtějších rozhodnutí, kterou kdy národní pžedstavitel v roce 2020 učinil. A nebýt amerického prezidentského volebního podvodu, mohl by to být největší příběh minulého měsíce. Maďarsko ani Polsko nemá ekonomickou ani politickou moc srovnatelnou s Velkou Británií. Ani společně nemají takový globální vliv jako Velká Británie. A proto mají mnohem víc co ztratit, více než Britové, pokud si proti sobě poštvou „Bohy z EU-Bruselu“.“


Oba politici, „uvězněni“ mezi velmocemi EU a Ruska, chápou obtížnou situaci, v níž se jejich země nacházejí.


"To, že zde oba stojí vzpřímeně, je opravdu významná událost a s největší pravděpodobností předzvěstí velkých změn, které do EU přicházejí. „Oba budou pod obrovským tlakem, aby se poddali“, dodává Luongo. Lze také očekávat aktivaci všech Sorosových sil v Maďarsku s cílem zevnitř rozložit tuto opozici vůči Merkelové a Bruselu.


„Nejchytřejší věcí, kterou by teď někdo z nich mohl udělat, je zahájit nová kola rozhovorů s Rusy, kteří právě oznámili, že jsou s vyjednáváním s EU stejně téměř hotovi“, uvádí ve svém článku dále Luongo.


„To by jim dalo obrovský vliv na Brusel, kde by došlo snížením jejich seznamu „nepřátel“ ze tří na dva, i kdyby to znamenalo uvalení dalších sankcí od Merkelové a její nové Stasi.“


Oba předsedové vlád museli tyto kroky učinit. Protože podmíněním vágních norem EU o tom, co je porušením „právního státu“ vyplácením finančních prostředků z rozpočtu je daleko horší, než to, co podepsalo Maďarsko nebo Polsko, když vůbec vstoupily do EU.


„To je samozřejmě anathema pro Světové ekonomické fórum (WEF), Nadaci otevřené společnosti (Open Society Foundations multimiliardáře Sorose) a zbytek narůstající technokracie, která se buduje rozšířením pravomocí Evropské komise, které měl tento rozpočet a balíček pomoci výrazně rozšířit. Všichni víme, jak voliči v Evropě hlasují, pokud jde o Evropskou unii, a hlasování je otevřené, spravedlivé a lidé jsou dobře informováni. EU by nikdy nepřežila takové hlasování o změně smluv, které sama vytváří.“


4 086 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page